FLO представя концерта „Средиземноморски разкази“

4 април 2024, четвъртък

FLO (артистичен псевдоним на Флориана Канджано) е считана за един от основните гласове на музикалната сцена на Южна Италия. Самобитен творец, автор на песни и музика за малкия и големия екран, театрална и филмова актриса, тя запленява публиката с плътния си глас и оригинални текстове. Българската публика ще има възможност да се срещне за първи път с нейното изкуство в XXIV-тото издание на „Европейски музикален фестивал“. В партньорство с Италианския културен институт форумът представя на 20 април 2024 г. от 20:00 ч. в София лайв клуб концерта „Средиземноморски разкази“ (Racconti Mediterranei), събитие, което ни отвежда на въображаемо пътешествие сред легендите и традициите на Южна Европа. В песните от тази програма са представени вълнуващи истории за трансатлантически кораби, потънали в морето, за улова на риба меч в магическата нощ на Св. Антонио – картини, които FLO умело реализира в диалог между гласа и инструментите. В концерта ще вземат участие още Федерико Луонго – китара, Давиде Костальола – бас и Микеле Майоне – перкусии.
Критиката определя „Средиземноморски разкази“ като един от най-магичните концерти, които могат да бъдат видяни, запленяваща симбиоза между южноиталианската традиция и мелодии от целия свят. Събитието предизвиква изключителен интерес навсякъде, където е представяно: в Италия, Австрия, Германия, Чехия и Словакия. FLO оставя следа с проектите си на най-значимите музикални фестивали по света: Европа, Южна Америка, Африка и Канада.
„Слушах един концерт на FLO в камерна формация – глас и китара и мога да кажа, че тя е творец, успяващ да очарова публиката с малко ноти и инструменти. Когато пее, FLO прави връзка директно с душата на слушателя и предава на публиката старинната неаполитанска традиция в нова форма“, сподели по повод събитието г-жа Мария Маца, директор на Италианския културен институт в София. „Сигурни сме, че концертът ще се хареса на българската публика, но също и на гостите на София, тъй като музиката има силата да докосва сърцата на различни хора“, сподели още г-жа Маца.
Билетите за „Средиземноморски разкази” са в продажба онлайн на Racconti Mediterranei | TicketsBG.com и на мястото 1 час преди началото на концерта. „Европейски музикален фестивал“ – София се реализира от „Кантус Фирмус“ под патронажа на г-жа Мария Габриел и с подкрепата на Министерството на културата и Столичната община.

Възпитаник на Музикалната академия „Сан Пиетро а Майела“ в Неапол, певицата FLO получава многобройни награди още с първия си диск, издаден през 2014 г. Сред тях са отличията Musicultura 2014 и наградата на Radio Rai 1. Албумът е последван от множество турнета из страната и първи изяви в европейски клубове и фестивали. В хода на своята кариера FLO си партнира с музиканти като Стефано Болани, Тоска, Паоло Фрезу, Даниеле Сепе, Енрико Рава, Хорхе Ернандес, Лука Акино, Винченцо Зитело, Елена Леда, Паоло Анджели и Пепе Сервило.
На театралната сцена тя участва в музикални и драматични спектакли, под режисурата на Алфредо Ариас, Мимо Борели, Давиде Йодиче, Масимо Лукони, Клаудио Матоне, Джино Ланди и много други.
FLO пише музика за театъра, киното и телевизията. Тя е режисьор на поредица от епизоди, посветени на музиката, за швейцарското радио и телевизия и участва в няколко документални филма на Deutschlandfunk Kultur.